Alpolic

Metallkomposittplate for ekstraordinære bygninger

 

Alpolic er en fasadeplate i metallkompositt som i stor grad produseres av gjenvunnede materialer og den kan fås med en rekke farger og overflater. Alpolics plater har vært lenge på markedet rundt om i verden og har vist seg å være svært resistente mot vær og vind uten at de mister sin finish.

Alpolic Aluminium Composite Materials (ACM) fra velkjente Mitsubishi produseres ved at to tynne aluminiumplater lamineres på hver side av en ekstrudert termoplastisk eller mineralfylt, brannhemmende termoplastkjerne. Alpolic-platene finnes også som metallkomposittmateriale (MCM) med ubehandlede overflater av kobber, sink, rustfritt stål eller titan.

Alpolic-platen er sterk og stiv, men veier bare en brøkdel av det konkurrerende fasadeplater gjør. Platen finnes i flere kvaliteter fra svært brannresistente fasadeplater til enklere plater for innendørsbruk.

Lett å bearbeide
Alpolic fasadeplater er produsert i metallkompositt, og det er lett å bearbeide dem med verktøy for tre eller metall for å oppnå et perfekt resultat. En av fordelene med platen er at den kan produseres som metall med både valsing eller pressing.